Tuscany – “The perfect place on earth”

Toscana er verdensberømt kunst, historiske bygninger, rigdomme af kultur og udsøgt køkken pakket ind i bølgende eventyrlandskaber.

”Det perfekte sted på jorden” – sådan beskriver toscanerne selv deres italienske paradis – og det kan man egentlig godt forstå, for Toscana favner alle med sin kunst og kultur i verdensklasse, deres gode vine og mad i særklasse samt fascinerende landskaber, der strækker sig så langt øjet rækker.

Toscana er, uden tvivl, Italiens mest populære region, hvilket ligeledes gælder, hvis du spørger danskerne. Det er en perlerække af kunst, kultur og gastronomi og ikke at forglemme den vanvittige smukke bølgende natur, der gør Toscana kendt og elsket af mange.

Har man sagt Toscana, så er det næste mange nævner; Siena, Lucca, Firenze og Pisa, hvilket selvfølgelig var steder, vi også måtte besøge.

Lucca

144 061

Lucca er kendt som ”Det lille Firenze” og én af Norditaliens smukkeste byer. Den har en fæstningsvold fra 1800-tallet hele vejen rundt om byen og er bare en charmerende lille by, hvor man føler, at man bliver smidt tilbage i tiden i det øjeblik, man træder ind ad porten.

Lucca rummer flotte bygninger samt små hyggelige gader som skaber den helt særlige toscanske stemning – og så ligger den ikke langt fra Pisa (og øst for Firenze).

Siena

055 056Siena er nok mest berømt for sin domkirke og den muslingeformede rådhusplads og er med sine ca. 60.000 indbyggere en perfekt by, hvis man ønsker bylivet men samtidig ikke ønsker at besøge en pulserende metropol.

Typisk for byen og dens bygninger er, at den ikke har forandret sig meget siden 1300-tallet, og man kan i Siena derfor opleve store, flotte og vedligeholdte middelalderbygninger samt gader, der er smalle og stort set ser ud, som de gjorde tilbage i tiden.

Firenze

168 135Renæssancens højborg er Firenze. Her voksede Michelangelo op og huggede sine mest berømte skulpturer i det kridhvide marmor fra Carrara – også kendt som ”Carraras hvide guld”.

Firenze er Toscanas hovedstad og er med de ca. 400.000 indbyggere også Toscanas største by. Den er kendt for at rumme mange forskellige bygninger fra Middelalderen og renæssancen og specielt byens store katedral er et ”must-see”, når du befinder dig i Firenze.

Pisa

111

165Pisa = det skæve tårn i Pisa, hvilket jeg tror de fleste tænker OG som også er Pisas helt store kendetegn. Derudover har Pisa også deres “Arno-flod”, der er 241 kilometer lang og løber bl.a. under den kendte bro Ponte Vecchio. Så efter at have besøgt det skæve tårn kan det anbefales at tage en stille og rolig gåtur langs Arno-floden, der er fyldt af indtryk og med et utal af forskellige barer og restauranter.

Et andet perfekt sted…

Et andet perfekt sted – for os at se – var dér, hvor vi boede i Toscana. Det var gennem rejsebureauet In-Italia, at vi havde fundet denne ferielejlighed, hvilket levede fuldt op til vores forventninger.

Stedet hed: “Villa Rossana” og ligger i Cenaia, en lille by på landet ca. 20 km fra lufthavnen i Pisa og 25 km fra sandstrandene ved Calambrone og Tirrenia.

127071

Det var alt, hvad vi havde drømt om og lidt mere til. Og grunden til dette var blandt andet, at servicen var helt i top. Det virkede som et familieejet sted, hvor man virkelig nød at kræse om gæsterne, så de følte sig velkommen fra det første øjeblik de ankom til stedet.

 

 

156 159Der var blandt andet én af aftenerne, hvor de havde  inviteret alle gæster på en udsøgt lokal buffet med alt, hvad hjertet kunne begære. Og med musik i baggrunden, lys rundt om poolen, en dansende vært samt en fantastisk atmosfære – så blev det én af de aftener, som man vil huske fremover.

 

 

3 Replies to “Tuscany – “The perfect place on earth””

 1. I’ve only just fallen in love with Tuscany. I understand all the fuss! Lucca and Siena are now on my must-see list.

 2. ernst justesen siger: Svar

  Ciao Charlotte – flotte fotos – flot blog !

  Vi kan kun nikke genkendende til dine indtryk af livet hernede på godt og ondt,
  og vi sender dig en kærlig tanke og en lille hilsen herfra.

  Vi bor i Isolabona (nær grænsen til Frankrig).

  For mange år siden boede vi i Milano (Alzaia Naviglio Grande)
  og besøgte ofte forretningsforbindelser i Lucca, Firenze og Pavia.

  Mange hilsener fra
  Inge og Ernst.

  1. Kære Inge og Ernst,

   Tusind tak for jeres hilsen her på min blog. Det varmer rigtigt meget at vide, at der er nogle, der ser, hvad man skriver og værdsætter ens “arbejde” …

   Der er flere flotte fotos på vej – så håber I fortsat vil nyde bloggen.

   Bedste hilsner Charlotte

Skriv et svar

Dansk Dansk English English Italiano Italiano