Soft water rafting in Tuscany


Vandet kommer brusende ned af floden sammen med den gule gummibåd, der gynger og børnene der hviner… mest af glæde og lidt af frygt

Dette er scenen, der udspiller sig på en flod 45 minutter nord for Firenze i Toscana en eftermiddag i juli måned.

Hvis vi skruer tiden tilbage, da min mand præsenterede mig for idéen om rafting i Toscana var min umiddelbare reaktion: “Rafting i Toscana. Kan man det?”. Og efter en undersøgelse på nettet fandt vi, hvad vi søgte – for ja, det kan man godt!

Det er selvfølgelig med en vis skepsis, at man ankommer til et sted, som er bestilt på nettet, og som man aldrig har hørt om eller fået anbefalet. Men allerede ved det første møde med de 3 “rafting-fyre”, følte vi os i trygge hænder. De virkede alle top professionelle og meget reelle, og forventningen steg i takt med, at de førte os tættere og tættere på floden.

Instrukserne blev givet på italiensk (af hensyn til børnene, der ikke er så stærke i engelsk) – og jeg håbede bare på, at jeg havde forstået det vigtigste.

Let the watershow begin

Dette syn mødte os, da vi langsomt men sikkert gik ned i gummibåden klar til en familie-rafting alle iført en redningsvest og ét stk. åre. Og så var vi i gang…

IMG_5673

 

 

 

 

 

Udfordringen var i vores tilfælde, at der manglede vand i floden, hvilket vi mærkede de gange, hvor vi sad fast på bunden og derfor måtte “trækkes” fri af bunden. Men selv med det lidt lave vand i floden var oplevelsen oven ud fantastisk for alle – store som små.

Turen varede cirka 1t 15min. indlagt en pause på bredden, hvor der var mulighed for at springe i det meget kolde vand – hvilket “rafting-fyrene” gjorde til stor morskab for os andre, der ikke skulle nyde noget af det kolde vand.

IMG_5677

 

 

 

 

 

Hele oplevelsen varede cirka 2 timer inkl. omklædning og instrukser, hvilket 3 mænd skulle have 80€ for i alt. Det var efter vores opfattelse et næsten urimeligt lavt beløb, hvis vi inkluderede kørsel til og fra floden og arbejdet med at gøre båden klar. Og så videre.

Tak…

… til t-rafting.com for en super oplevelse, som jeg kun kan anbefale andre, der kunne tænke sig at rafte med børnene i Toscana.

IMG_5672

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Dansk Dansk English English Italiano Italiano