Lago Maggiore – Island visit

Maggiore-søen med de eventyrlige Borromeiske Øer med smukke haver og paladser er et “breath-taken” syn.

 Lago Maggiore har den største turistattraktion i regionen: De Borromeiske Øer som er; ”Isola Bella”, ”Isola dei Pescatori” og ”Isola Madre”. Oversat vil det være; ”Den smukke ø”, ”Fiskernes ø” og ”Moder øen”.

Billede 10Billede 2Og der er da heller ikke nogen tvivl, hvis du spørger en italiener, hvad der er at se ved Lago Maggiore – så vil han fortælle om disse tre øer.

Alle tre øer har færgeforbindelse, og når man sidder dér udenfor på den lille færge med vandet, der sprøjter ind mod siden af færgen, og vinden der blæser kraftigt i håret og kigger på øerne, som hurtigt nærmer sig, så er man godt klar over, hvorfor det er en stor turist attraktion. Det er ganske simplet nogle fantastiske smukke grønne øer, der dukker op midt i det krystalblå vand.

Historien om dem er også god, eftersom ”Isola Bella” og ”Isola Madre” er ejet af grev Carlo Borromeo 3, der besluttede at forskønne ”Isola Bella” og derefter forære den til sin højtelskede hustru; Isabella.

Isola Bella

Billede 5 Billede 4Isola Bella blev opkaldt efter grevinde Isabella Borromeo og var oprindeligt en stor nøgen klippe, som efter forbedringer, udvidelser og bebyggelse blev taget i brug af greve Carlo III i 1629 og frem til 1652, hvor hans søn Vitaliano d. 6 ændrede øen til et attraktivt sommerpalads. Isola Bella er den mest romantiske af de tre øer og er med sin charme og skønhed et “must see”.

Billede 6Billede 8

 

 

 

 

 

Isola Madre

Billede 7Isola Madre (Isola Bella og Isola Madre kaldes også “søstre”) og er den største af øerne og er ligesom Isola Bella kendt for sit flotte haveanlæg. Haven blev anlagt i engelsk stil og påbegyndtes i 1823 og til trods for, at øens palads i dag ligger ubenyttet hen, er det overdådigt møbleret med møbler fra det 16. århundrede og frem til det 19. århundrede. Der er tillige en stor samling af malerier fra gamle italienske mestre. Isola Madre er naturmæssigt en fantastisk smuk og spændende ø.

 

Isola dei Pescatori

Billede 9Isola dei Pescatori (fiskernes ø) er nutildags den eneste af øerne, som er beboet. Der er en lille fiskerlandsby med en befolkning på omkring 200. På øen er der små butikker og hyggelige restauranter, hvor man kan spise friskfanget fisk, hvilket er en kulinarisk fornøjelse. En anekdote fortæller, at i 1835 kom Mussolini og de øvrige deltagere fra en konference i Stresa til øen for at prøve områdets kendte og bedste fisk som var; stegte aborre.

 

Hvordan kommer man til øerne

Man kan få adgang til øerne via offentlig bådtjenester fra molerne i Stresa, Baveno, Verbania og Arona. I bil fra A26 afkørsel Stresa – Baveno – og med tog: banegården i Stresa.

242Personligt vil jeg anbefale at tage den lille færge fra ”Eremo Santa Caterina”, der har en storslået udsigt over Lago Maggiore og øerne – og så er der mulighed for at kombinere ø-hop med at se den mest berømte kirke ”Eremo Santa Caterina” i Lago Maggiore området.

 

Skriv et svar

Dansk Dansk English English Italiano Italiano