My book – “Mit tynde liv”

Den 30. oktober 2014 udkom min bog ”Mit tynde liv”, der beskriver mit liv med anoreksi og den kamp, jeg kæmpede for at komme ud af min egen destruktive verden, hvilket lykkes efter mange år med den psykiske sygdom.

Efterfølgende har jeg skrevet artikler på blandt andet altfordamerne.dk – Artiklen og holdt foredrag hos LMS (Landsforeningen for spiseforstyrrede og selskade).

Nedenstående er bagside-teksten på bogen:

“Anoreksi handler ikke om mad! Mad er bare midlet til at bekæmpe kroppen. Anoreksi handler heller ikke om kroppen. Kroppen er bare hylstret, der rummer ens tanker. Tanker der fører til handlinger, og handlinger der giver én kontrol & tryghed. Anoreksi handler om tanker, kontrol og tryghed!

For mit vedkommende begyndte min anoreksi efter bruddet med en kæreste. I det helt, helt uskyldige blev en ny tanke født. Alene var den uskyldig. Sammen med andre var den farlig. Og der kom andre tanker! Tanker om at tabe mig. Tanker om ikke at spise. Tanker om at træne hele tiden. Tanker om flugt fra virkeligheden ved udadtil at have kontrol, hvilket indadtil gav mig tryghed. Og i min kamp mod kroppen og tankerne blev jeg mere og mere spundet ind i mit eget spindelvæv. Det gjorde mere og mere ondt, og jeg blev mere og mere ligeglad, og til sidst var jeg ude på det åbne hav uden redningsvest og i gang med at drukne mig selv. Som i en mørk tunnel, der bare bliver ved og ved.

Men midt i den mørke tunnel anede jeg dog et lille lys. En ny tanke var født. Jeg ville vinde over de onde tanker. Gå gennem tunnelen med hjælp fra mennesker, der stod mig nær, og som jeg måtte stole på. Udvise den største tillidsøvelse, som det er at bede om hjælp, og tage imod den.

Og jeg gjorde det! Jeg vandt over ”mit tynde liv” og kom ud af mit eget selskabte spindelvævshelvede … stærkere end før. Anoreksien slap sit greb i mig, og nu håber jeg, min fortælling kan hjælpe andre anoreksi-ramte og pårørende og fortælle dem, at der er lys for enden af tunnelen. Viljen skal ”bare” være større end håbet. Og håbet skal være større end tankerne. Og tankerne skal høres af andre, så der kan ydes hjælp!”

Bogen kan købes i alle online-boghandlere som blandt andet her: Saxo.com samt “Arnold Busck” og “Bog&Idé”.

One Reply to “My book – “Mit tynde liv””

  1. […] der skal dækkes, om du vil. Jeg kan ikke leve uden, hvilket blandet andet har resulteret i en bog, jeg har skrevet og udgivet. Men det er en helt anden historie, som jeg nok skal komme ind på […]

Skriv et svar

Dansk Dansk English English Italiano Italiano