Varese City – “The Garden City”

Varese er en by i det nordlige Italien ved grænsen til Schweiz og hovedstad for provinsen Varese, som er en del af Lombardiet. Varese-provinsen ligger i Laghi området, mellem det sydlige Ticino i Schweiz og Lago Maggiore. Varese ligger på 7 høje og ved foden af det hellige bjerg i Varese (Sacro Monte) , som er en del af Campo dei Fiori (et naturreservat) og er hjemsted for blandet andet et astronomisk observatorium.

Byen Varese er med sine cirka 80.000 indbyggere bestemt et besøg værd. Byen har mange små skønne landsbyer omkring sig og tilbyder både en hyggelig bymidte, muligheden for at nyde en fantastisk udsigt over Varese Sø og Alperne og for de aktive en tur rundt om Varese Sø på en fin anlagt 28 km.’s sti enten på gåben eller på cykel. Varese ligger ikke langt væk fra Milano, Como, Lago Maggiore og de store schweiziske byer som Lugano, Locarno og Bellinzona – og er en perfekt base for at besøge andre centre og steder i det nordlige Italien og Schweiz.

Billede 2

Varese er en by fuld af parker, og derfor er den kendt som ”La Città Giardino” – ”The Garden City”, da den har et utal af henrivende parker, hvor der er legepladser til børnene og bænke til de voksne. Én af de flotteste parker/haver er dog ”Palazzo e Giardini Estensi” som ofte er blevet omtalt som Italiens smukkeste have bygget i det 18. århundrede. Haven hører til byens rådhus i centrum af Varese og er åben for alle, hvilket man helt bestemt bør benytte sig af og se og nyde.

 

Billede 6 Billeder april 2014 063

Sacro Monte – det hellige bjerg

Byens nok største turistattraktion er det hellige bjerg ”Sacro Monte”, der er kendt for sine 14 kapeller, der blev bygget på en rute op af bjerget i det 16. og 17. århundrede. Denne rute på cirka 2,5 km. til toppen af Sacro Monte blev indskrevet på The United Nations Educational, Scientifif and Cultural Organisation (UNESCO’s) liste, sammen med den ottende og niende pilgrimsrute i Lombardiet og Piemonte, og skulle efter sigende være den smukkeste rute. Landsbyen Santa Maria del Monte ligger øverst oppe og er et besøg værd dels på grund af den storslåede udsigt, hvorfra du på en skyfri dag kan se Gallarate, Milano, Novara, Torino, hele kæden af Alperne til grænsen op til Middelhavet – og dels er det et ”must” at besøge kirken ”Santa Maria del Monte”, der er en meget gammel kirke bygget i 1472 og yderst kunstnerisk interessant.

Varese By

I centrum af byen – og byens bymidte – er der en hyggelig gågade, der ofte tilbyder sociale arrangementer, hvor hele gågaden kan være fuld af udstillere, der viser deres malerier eller loppemarked, hvor der er mulighed for at gøre et loppe-fund. Hvis man skal gøre sig selv en tjeneste, så skal man gå en tur på alle de sidegader, der forbinder gågaden – for det er her, man får mulighed for at få det italienske helt ind under huden med små afsidesliggende caféer, hyggelige lokale butikker i snoede små smalle gader. Helt som vi kender Italien, når det er bedst!

Billede 8 Iphone Charlotte 030

 

 

 

 

 

One Reply to “Varese City – “The Garden City””

Skriv et svar

Dansk Dansk English English Italiano Italiano