Sicily – Idyllic, exotic and tremendously beautiful

Sicilien er for dem, der vil have et kig helt ind i den italienske sjæl … og for dem, der elsker kunst, arkitektur, traditioner og gastronomi. Alt sammen blandt sammen i et stort farverigt festfyrværkeri.

Sicilien er Middelhavets største ø. Den har et areal på 25.700 km2 og 5,2 millioner indbyggere.

Den guddommelige smukke ø er på størrelse med Jylland, så en tur til Sicilien kræver minimum en uge – hvilket måske endda er i underkanten.

Middelhavets største ø byder på et herligt miks af smuk natur og pulserende storbyer, velholdte vinmarker og middelalderbyer. I den østlige del dominerer den over 3.000 meter høje vulkan Etna. Sejlturen på Messina-strædet, mellem San Giovanni i Calabrien og Messina, tager blot en halv times tid. De tilrejsende fra fastlandet, er ofte overraskede over at komme til en moderne by med lave huse og brede gader. Der ER mange ting at se på Sicilien, hvor naturens skønne ansigt sætter sit præg på øen.

082Idyllisk, eksotisk, voldsomt og bragende smukt

Selv om Sicilien kun er godt halvt så stor som Danmark, rummer øen en hel række fantastiske naturscenerier. Ingen steder i Europa finder man så varierede og så sydlandske landskabstyper over så begrænset et areal som på Sicilien. Man kan ret nemt komme rundt og opleve det hele. Så som nyankommen til Sicilien overvældes man af de mange fantastiske naturbilleder: Idyllisk, eksotisk, voldsomt og bragende smukt.

Der er masser af fantastiske byer, hvor det sicilianske folk vil tage imod jer med kyshånd. Palermo er naturligvis et must-see. Byen ligger i bunden af en bred bugt, der omsluttes af Capo Zafferano mod syd og mod nord af Pelegrino bjerget. Derudover er der blandt andet:

Taormina

164156

Taormina er berømt og ubestridt Siciliens turistmål nr. 1. Det ser man tydeligt, når man besøger byen. Taormina er smuk og har en fantastisk beliggenhed, men den er også vildt overrendt af turister og på byens hovedstrøg “Corsoen” er der mange turister, der får deres shopping lyst styret i talrige eksklusive butikker (og prisen er også derefter …).

Bevæger man sig blot få meter væk fra Corsoen, er der meget mere roligt, og man oplever Taorminas sande charme og skønhed. Fra det meste af Taormina er der en fantastisk udsigt over havet og til Etna, og udsigten er nok allerbedst fra det antikke græske teater, som er byens største seværdighed.

Siracusa

073 078

Siracusa, syd for Catania, har en slående og fantastisk beliggenhed. Byen er utvivlsomt, en af de smukkeste byer fra den antikke græske verden. Siracusa er et yndet rejsemål for mange folk, da byen er historisk interessant. Det er en gammel by med smalle gader og en atmosfære, man aldrig finder i moderne byer. Kan virkelig anbefales.

Etna

109092

Oven over det hele rager Europas største aktive vulkan, Etna, der som regel er hyllet i røg eller skyer. Den over 3000 meter høje vulkan kan ses fra næsten hele Østsicilien som en magtfuld mørk silhuet. Det er altid en stor oplevelse at tage turen op til krateret (som man selv vælger om skal være på gåben eller i bus) – og er man heldig, kan man opleve det dramatiske fyrværkeri fra Etnas hyppige små udbrud på nattehimmelen. Også ude på flere af de skønne små-øer, der omgiver Sicilien på alle sider, finder du vulkaner.

Gole dell’Alcantara

139 127Gole dell’Alcantara er en flod, der har sit udspring på den sydlige side af Monti Nebrodi i en højde af 1.250 meter og en længde på hele 52 km.

Historien er at for mange, mange år siden blev strømmen af floden afbrudt af lava fra vulkanen Etna. Denne lava blev afkølet langt hurtigere end det var normalt i det kolde vand i Alcantara-floden, da det styrtede ned ad bjergsiden, hvilket førte til femkantede og sekskantede “lag af sten”, der blev dannet inde i massen af klippen. I løbet af de efterfølgende årtusinder blev resultatet, at floden “skar” en kanal gennem klippen og det blev efterfølgende til den imponerende Alcantara Gorge eller “Gole dell’Alcantara”, som det kaldes på italiensk.

I dag er det et populært turistattraktion med besøgende, der enten går rundt i det kolde vand, lægger sig ned i vandet og lader sig flyde med strømmen (for et kort øjeblik da vandet er isende koldt) eller bare ligger på stenene langs floden og nyder solen. Husk nogle badesko hvis du går ud i vandet, da der er masser af små skarpe sten.

Gastronomien

081 084
På Sicilien lever ældgamle traditioner side om side med de venlige og imødekommende sicilianere. Man indfanges nemt af den sicilianske atmosfære. Øen har et solrigt klima og det er medvirkende årsag til de mange specialiteter, øen kan byde på. Gastronomien er i det hele taget i topform på Sicilien – øen er kendt for sin gode olivenolie og oliven, fisk og skaldyr fra havet, cherry-tomater, citroner og ferskner fra haven.
___________________________________
Kort sagt: Sicilien skuffer ikke. Eller som “Johann Wolfgang Goethe” (1749-1832) udtrykker det lidt mere poetiskt:
“Italien uden Sicilien giver intet billede i sjælen, først her findes nøglen til alt” .

2 Replies to “Sicily – Idyllic, exotic and tremendously beautiful”

  1. Det er en spændende beskrivelse , af Sicilien , vi har planer om at bosætte os på Sicilien , har købt et hus på øen , men ved endnu ikke om det bare er et sommerhus vi har købt eller om min kone og jeg skal bo der permanent , vi er fotografer så vi kunne måske lave ture for udlændinge der kan lide at tage billeder og undervise i fotografi og foto-teknik , det kræver lidt fodarbejde og når man ikke kan meget italiensk er det op ad bakke – tror du at der er muligheder på Sicilien for et par som os – spørger , da du nu bor og er god til at se og fortælle om Italien.

    1. Kære Bengt. Tak for dine ord. Det er dog svært for mig at svare på, da jeg jo egentligt bare har besøgt Sicilien én gang på ferie – og dermed kan have svært ved at udtale mig om fotografering på Sicilien. Jeg ved dog, at mange danskere er meget begejstret for alt, der rimer på Italien 🙂 så mon ikke at ture for udlændinge ville være en mulighed. Du kunne jo forhøre dig i din vennekreds om, hvad de siger – og hvad der evt. skulle til for at de ville have lyst til det evt. i form af et program med sight-seeing, besøg diverse steder, vinsmagning osv. – og så fotografering.

      Håber det var svar nok. Ellers er du velkommen til at rette henvendelse til mig igen. Kærligst Charlotte 🙂

Skriv et svar

Dansk Dansk English English Italiano Italiano