Happy New Year

Godt nytår! Buon anno! Happy New Year!

Hvis man beder de italienske kvinder om nytårsaften at tage deres tøj af, så vil man opdage den italienske nytårstradition! En klassisk italienske tradition som går mange år tilbage, og som der hersker en del forskellige meninger om, hvor præcis stammer fra.

Smid tøjet kvinder

Men tilbage til de italienske kvinder…

Man vil nemlig opdage, at de alle er iført rødt undertøj. Rødt undertøj der betyder held og som man mener bringer held til det nye år.

Der er mange opfattelser af, hvor skikken præcis stammer fra. Nogle mener, at den stammer fra Kina, hvor den røde farve skulle holde det menneskeædende væsen Niàn på afstand. Andre siger at det, som så meget andet fra USA, er et kommercielt tiltag importeret fra USA til gavn for forretningerne. Og endnu andre siger, at det er en gamle romersk skik, hvor man klædte sig i rødt, fordi farven symboliserer magt, lidenskab, sundhed og frugtbarhed.

Måske dem der er mest heldige med denne skik netop er forretningerne, eftersom mange er af den opfattelse, at det røde undertøj kun må bruges èn gang, og andre endnu siger, at for at heldet skal tilsmile èn, så skal man have modtaget det røde undertøj i gave.

Et fact det er det, at det er en landsdækkende nytårstradition, som de fleste italienske kvinder følger og tror på.

Smid året ud af vinduet

En anden nytårstradition er, at man skal smide skårede tallerkner og andet gammelt ragelse ud af vinduet. Dermed smider man “det gamle år” ud af vinduet – og er klar til at modtage det nye friske år. Personligt er jeg da helt pjattet med den tradition, men kan samtidig godt se nogle udfordringer med at smide noget ud af vinduet … og da specielt hvis man bor i en lejlighed 🙂

Nå men… når man så ER kommet igennem nytårskrudtet kl. 24.00, så er der tradition for, at man skal huske at hilse “buon anno” til den første, man møder på gaden efter midnat. Så…

Buon anno

 

 

Skriv et svar

Dansk Dansk English English Italiano Italiano